In ons archief kunt u zien wie vanaf 1982 tot nu heeft meegewerkt aan de Theater te Water producties en in welke hoedanigheid. Ook treft u hier een overzicht van alle producties, nog beschikbaar beeldmateriaal en wie er aan de productie meewerkten.

Onder Theater te Water vindt u de medewerkers gesorteerd op functie en alfabetische volgorde. Daarnaast vindt u de voorstellingen gesorteerd op jaartal.


Zomerproductie

Ali Baba niet gezien
 • Volgens de legenden vertelde de schone Sjahrazad duizend en één nachten lang verhalen aan de wrede heerser Sjahriar. Deze verhalen komen uit India, Perzië en Arabië en zijn bevolkt met schone slavinnen, geesten, listige kooplieden, tovenaars, kalieven en sultans. Allerlei elementen uit duizend en één nacht samen in één verhaal: de wonderlijke geschiedenis van de beeldschone Farizad.

Blinde Liefde
 • 2014
 • Liefdesperikelen rond een blind meisje, een arme zwerver en een welgestelde fotograaf.

Chinezen
 • China in de 13e eeuw. Volkskomedie met schitterende kostuums, fraaie decors en muziek. Twee eigengereide Chinese komedies vanavond. Moord en doodslag rond de wees Chao. Chinees theater herleeft aan boord van klipperaak de Verwondering.

Circus Sjaak Spier
 • Hedenavond bieden we u geen leeuwen springend door brandende hoepels. Wij brengen u goochelende apen noch dansende beren en een tellende olifant  zult u bij ons evenmin aantreffen. Edoch, met onze dieren zullen we u meenemen naar het zonnige Sicilie alwaar mijn eega, de dompteuse Isabella Spier koningin is. Met onze leeuw Leontes, het luipaard Nouschka, de aap Pensee en Brunus de Beer zal zij voor u een wervelende show opvoeren- werkelijk een toppunt van dressuur! Dit alles vanzelfsprekend onder muzikale begeleiding van ons orkest.

Cowboy Verkeerd
 • Een voorstelling over liefde en hunkering in een saloon op de prairie. 

de Bruidsschuit
 • Hoe hebben ze elkaar gevonden? En waar? Was het een moeizame verovering of toch liefde op het eerste gezicht. Hoe het ook zij, Ria van Putten en Rob de Ronde zijn getrouwd. Groot feest dus. Oom Koos heeft voor de gelegenheid De Bruidsschuit afgehuurd. Er is een drankje en een hapje en berrie zorgt voor de muziek. Dat kan dus nog een gezellig avondje worden! Alle gasten zitten er klaar voor. Nu de familie nog..

De bruiloft van Figaro
 • De bruiloft van Figaro is een bewerking van het gelijknamige klassieke stuk uit 1784. In deze versie van Theater te Water is te zien hoe de graaf een zwarte schaduw werpt over de kapsalon van Figaro.

de Dames Mac Beth
 • Een vrolijke komedie, 'goedgekeurd door de Nederlandse Vereniging van Huisvrouwen', voor de hele familie aan boord van theaterschip 'De Verwondering'. Huisvrouwentoneelvereniging 'Borst vooruit" doet mee aan het toneelfestival van de Nederlandse Vereniging voor Huisvrouwendrama. Na negen maanden eindeloos oefenen is nu het moment van de waarheid aangebroken.. 

De Vliegende Hollander
 • De legende van de Vliegende Hollander behoort tot het cultureel erfgoed van alle zeevarende volkeren uit de westerse wereld. Het gegeven dat eeuwig leven een straf zou zijn staat haaks op het hedendaagse streven het leven zo lang mogelijk te rekken en misschien wel te streven naar onsterfelijkheid.

   

De vrouw van Eugene
 • Engeland. 1880. Feest. Een bruiloft. Eugene, schrijver van stichtelijke boeken, huwelijkt zijn dochter uit. Prudence zal trouwen met Percy, de zoon van de berekenende mr. Carvall. Zij houden veel van elkaar, Prudence en Percy. Mr. Carvall houdt meer van geld. En Eugene van boeken En Sylvia...? Iedereen houdt van Sylvia, maar Sylvia is: De vrouw van Eugene.