Al jaar uniek in zijn soort

Theater te Water werd in 1982 opgericht door Just Vink. Tot eind december 2016 is Just artistiek leider en brengt hij samen met een team van professionele vormgevers en vrijwilligers uniek theater naar Noord-Nederland. Al jaar lang steken gepassioneerde mensen hun hart en ziel in Theater te Water.

We brengen ons theater vooral naar het platteland van Groningen, Drenthe en Friesland. Elk jaar zijnn er twee tournees; in de zomer én in de winter. ’s Zomers dient ons schip als theater, terwijl we ’s winters onder andere in kleine theaters en dorps- en buurthuizen spelen.

Diepgang met humor: Theater te Water

Een avondje Theater te Water is een gezellig, maar vooral uniek avondje uit. Het kleine ruim zorgt zomers voor een knusse en intieme sfeer en ook de café en dorsphuis zaaltjes bieden een gezellige sfeer. Het publiek zit dicht op het podium en voelt zich bijna onderdeel van de voorstelling.

Voorstellingen van Theater te Water kenmerken zich door hun variëteit. Zo zullen realiteit en fictie elkaar tegemoetkomen en wordt er in verschillende 'dimensies' gespeeld. Ook kan er een knipoog worden gegeven naar de actualiteit. Muziek versterkt onze voorstellingen. Liedjes worden door spelers zelf gezongen. Humor speelt ook een grote rol; er moet gelachen kunnen worden. Toch is er soms ook sprake van een serieuze boodschap en wordt er bijvoorbeeld verwezen naar klassieke stukken. Theater te Water is toegankelijk voor iedereen vanaf 12 jaar. Voor ieder wat wils!