Just Vink

Just is de oprichter en tevens artistiek leider van Theater te Water. Hij bepaalt de artistieke koers, schrijft jaarlijks twee scripts en is verantwoordelijk voor de regie en uiteindelijke vormgeving van het stuk. Just onderhoudt het contact met de vormgevers en begeleidt de spelers en stagiair(e)s. Daarnaast is hij tijdens de zomertournee de schipper en beheerder van theaterschip de ´Verwondering’.

Voorafgaand aan zijn werk als artistiek leider van Theater te Water, was Just als acteur of regisseur onder andere verbonden aan Jeugdtheater Genesius, Tiptop, Barstens, Groningsstraattheater, Stiktog, Maatschap en Muziektheater Mania. Ook deed hij de regie voor Opera della Casa, Bart Stultiens en Bert Visscher.

Just schreef en regisseerde speciale producties als ‘Suurdje zoekt Subsidie’, ter gelegenheid van het 65-jarige jubileum van het Prins Bernhard Cultuurfonds en ‘de Klokkenluider van de Martinitoren’, ter ere van het 950-jarig bestaan van de stad Groningen. Daarnaast regisseerde hij ‘Olga’ voor het 125-jarige bestaan van het spoor Delfzijl-Groningen. Voor de Voorziening, de voorloper van het Noord Nederlands Toneel, regisseerde hij ‘Het geslacht Valdez’, voor Tryater de familievoorstelling ‘Mathilda’ en voor de Vooropleiding Theater te Groningen de ‘Feeksen’.

In zijn studententijd was Just artistiek leider van het Microtheater Imperium te Leiden. In 1996 kreeg hij de Cultuurprijs van de Provincie Drenthe en in 2004 de Wessel Gansfortprijs van de Provincie Groningen. Vanaf 1982 tot heden schreef en regisseerde hij 53 voorstellingen voor Theater te Water.