35 jaar Theater te Water

Stichting Theater te Water is 32 jaar geleden opgericht. In 1977 kocht Just Vink een oude vrachtschuit en doopte hij deze om tot theaterschip de ‘Verwondering’. Vanaf het begin schrijft en regisseert Just elk stuk dat wordt gespeeld.

In 2007 bestond Theater te Water 25 jaar en werd Just onderscheiden met een Ridderorde vanwege zijn verdiensten als schrijver, regisseur en artistiek leider van Theater te Water. Ook ontving hij de Wessel Gansfortprijs en de Drentse Cultuurprijs. Ter ere van het jubileum werd het stuk ‘Theater te Water speelt Theater te Water’ gespeeld, waarin de spot werd gedreven met het theater zelf. In hetzelfde jaar kwam het boek 'Volop Verwondering' uit. Een prachtige verzameling van beeldmateriaal en beschrijvingen vanaf de beginjaren tot 2007.

Door de jaren heen speelde een groot aantal jonge spelers bij het theater. Sommigen van hen mochten later zelfs regionale of landelijke beroemdheid genieten. Zo speelden Bert Visscher, Halina Reijn, Alina Kiers, Theo de Groot en één of meerdere voorstellingen bij Theater te Water.